Anita Abel Hansen

En helhedsorienteret tænkning med fokus på nærvær, bæredygtighed og fællesskaber er grundlæggende værdier i Anitas professionelle engagement.

Anita er uddannet cand.psych og psykomotorisk terapeut (afspændingspædagog). Hun er autoriseret psykolog og er stress specialist med særlig interesse i mind-body medicine. Hun er blandt en håndfuld i Danmark som er certificeret underviser i Mindful Self-Compassion fra Center for Mindfulness San Diego University. Fra samme sted har hun efteruddannelse i Mindful Self-Compassion for Health Communities, hvor det særlige fokus er forebyggelse af omsorgstræthed og empati udmattelse. Anita har også efteruddannelse indenfor Compassion Fokuseret Terapi (CFT)

Anita har været en del af konsulenthuset Center for Stress og Trivsel siden 2007 som erhvervspsykolog indenfor psykisk arbejdsmiljø med facilitering af stress og trivselsprocesser, foredrag og undervisning i både offentlige og private virksomheder.

Anita har haft egen virksomhed siden 2004 med organisationspsykologiske opgaver, supervision og terapeutiske samtaler i egen praksis. Hun har speciale indenfor behandling af stress, angst og traumer. Hun arbejder med afsæt i metoderne Compassion Fokuseret terapi, ACT, kognitiv terapi, NARM og eksistentiel terapi. En væsentlig drivkraft er at arbejde ressourceorienteret og være nysgerrig på, hvordan vi som mennesker aktivt kan skabe et liv i balance – ud fra det, som er værdifuldt, meningsbærende og i samklang med omverdenen.

I det organisationspsykologiske arbejde har Anita de sidste 10 år særligt fordybet sig i compassion træning. Hun tager afsæt i forskning, der peger på at denne metode er særlig effektiv til forebyggelse af omsorgstræthed og empatiudmattelse. Anita træner personale og ledelse i private virksomheder og offentlige arbejdspladser som hospitaler, daginstitutioner, psykiatrien og lignende. Hun har også stor erfaring med supervisionsforløb med dette fokus blandt andet for Kræftens Bekæmpelse.

Mindfulness har gennem siden 2003 år været en naturlig del af hendes professionelle virke, som en væsentlig del af aktivering af vores egne selvhelbredende kræfter. Hun har i alle disse år arbejdet engageret med at bringe Mindfulness ud i alle former for virksomheder og institutioner. Anita er også blandt de første i Danmark til at introducere Mindful Self-Compassion både i terapeutisk sammenhæng, kursusforløb og på arbejdspladser. Anita er blandt de første i Danmark til at bliver certificeret underviser og hun har allerede bred erfaring med at underviser i åbne kursusforløb og i virksomheder.

Natur, nærvær, stilhed og bevægelse er ingredienser i Anitas kurser og retreats, som hun har faciliteret såvel i Danmark, som Peru, England og Frankrig. Det giver en fin grobund for at kunne møde sig selv med nysgerrighed og åbenhed.